Historien om Røskaft

Røskaft er et kjent handelsnavn i Trondheim ettersom familien Røskaft i flere generasjoner har drevet med handel i Trondheim siden 1927. Min bestefar Arnold Røskaft startet opp med kull, koks, ved og fyringsbriketter i 1927 under firmanavnet Schjetlein & Røskaft AS. De hadde både utsalg og lager i Sandgaten 24 – 26 i Trondheim hvor bl. a parkeringshuset i Sandgaten nå er lokalisert.
Utover 60- og 70-tallet endret etterspørselen etter fast brensel seg slik at firmaet måtte finne andre bein og stå på. Det førte til at de har solgt både hagemøbler, manillamøbler, flis og bildekk. Røskaft var en av Slettvoll sine første kunder i Midt-Norge og mange manillamøbler har vi solgt.

I 1973 startet de opp med å selge Drømmekjøkkenet fra Ballingsløv i Sverige, noe som skulle vise seg å bli et langvarig samarbeid. Det finnes ingen annen familie i Norge som har solgt samme kjøkkenmerke sammenhengende i over 44 år. I løpet av disse årene har Røskaft fått en unik posisjon i Midt- Norge. Vi har bygd opp en merkevare hvor ordene kvalitet og service har vært bærebjelkene.

Røskaft sitt postulat har i alle de 90-årene vi har drevet med handel vært å levere kvalitet til fornuftige priser. Vi lever av og for kundene våre og det preger hele organisasjonene vår. Kjøkken, bad og garderobe er krevende produkter å selge fordi alt skal tilpasses kundens ønsker og behov. Vi skal lage nettopp det du ønsker og drømmer om. En krevende jobb for våre selgere, men vi gjør alt for å levere akkurat det du drømmer om.

Vi ønsker å takke alle våre kunder for at dere valgte Røskaft som deres leverandør av kjøkken, bad, garderobe eller hvitevarer. Vi vet at dere anbefaler oss, og at dere er stolte over å ha valgt oss som deres samarbeidspartner. Mange av dere har handlet flere ganger, da bytte av bolig stadig har blitt mer vanlig. Våre produkter tåler sammenligning, våre produkter innfrir.

Takk for at dere anbefaler oss. Takk for at dere handler hos oss.

Øyvind, Hanne og Petter Røskaft

 • 1995

  Røskaft Kjøkken & Interiør AS

  Hanne og Petter Røskaft etablerte i 1995 Røskaft Kjøkken & Interiør AS og flyttet inn i Kongens gata 51 hvor hovedkontoret vårt i dag ligger. Hanne er utdannet revisor og har alt ansvaret for vår økonomi og papirflyt. Petter har samme utdannelsen, men familiens handelstradisjoner ligger i ryggmargen slik at han "hoppet av" økonomikarrieren og begynte med salg.

  Avdelingen i Kongens gata selger i dag 2 kjøkkenmerker. Vi har solgt Møbelkjøkkenet fra Mosjøen i over 30 år, et fantastisk produkt som lages i Nord-Norge. I tillegg så selger vi Huseby-kjøkkenet som er Norges beste kjøkken. Avdelingen har fem selgere med svært lang erfaring fra salg og kundebehandling.

  2001

  Norges største kjøkkenbutikk

  Da vi åpnet 17 februar i 1996 hadde vi halv parten av Kongensgata 51. Sommeren 2001 overtok vi resten av lokalet og fikk da en butikk på hele 700 kvm. Det var den gangen Norges største kjøkkenbutikk. Vi fikk masse oppmerksomhet rundt butikken vår fra både kunder og fra bransjen, ettersom vi hadde laget en så stor og fantastisk spennende butikk.

  2004

  Egen avdeling på Heimdal

  I 2004 ble avdeling på Heimdal åpnet og dette var en ren Drømmekjøkkenbutikk. Avdelingen ble avviklet høsten 2016 ettersom vi sa opp forhandleravtalen vår med Ballingsløv.

  2006

  Røskaft-trikken

  17 mai dette året viste vi frem for Trondheims befolkning Røskaft-trikken for første gang. Vi hadde skiftet farge på trikken fra rød/gul til hvit og den ble umiddelbart en suksess. Mange kaller i dag trikken i Trondheim, som for øvrig er verdens nordligste trikk, for Røskaft-trikken.

  I dag har vi 4 Røskaft-trikker og er en meget stolt samarbeidspartner til Boreal som i dag drifter Gråkallbanen. Søk trikk i Trondheim på YouTube; der ligger det mange klipp av de flotte Røskaft-trikkene!

  2010

  Overtakelse av butikk på Stjørdal

  I 2010 overtok vi butikken på Stjørdal. Vi startet med å selge Drømmekjøkkenet på Stjørdal. Etter hvert så tok vi inn Møbelkjøkkenet fra Nygårds Trevare i Mosjøen. Dette er den eneste kjøkkenbutikken på Stjørdal, og de tre som jobber der har utrolig lang fartstid i kjøkkenbransjen. Høsten 2016 sluttet vi med Drømmekjøkkenet på Stjørdal og tok inn Norges beste kjøkken, nemlig Husebykjøkkenet.

  2012

  Drømmekjøkken i Drammen

  Høsten 2012 ble vi forespurt om å ta over Husebykjøkken sin butikk i Drammen. Vi tok inn etter hvert Drømmekjøkkenet også i Drammen, men noen vil vel si at vi tok inn Drømmekjøkkenet i Lier, da butikken ligger på Lierstranda. Vi la ned butikken i juni 2016 da Drømmekjøkkenet sa opp forhandleravtalen med oss.

  2015

  Stjørdal: Nye lokaler

  Vi flyttet fra Søndre gate/rådhusparken til det gamle sparebankbygget i Kjøpmannsgata, meget sentralt plassert i Stjørdal sentrum. Her fikk vi langt større lokaler samt at vi fikk et bygg som har et særpreg med masse vinduer.

  2016

  Endringer og ny kjøkkenprodusent

  2016 ble et år hvor vi gjennomførte flere store endringer. Vi sluttet å forhandle Drømmekjøkkenet både i Trondheim og på Stjørdal. Vi tok inn Husebykjøkkenet i stedet. Husebykjøkkenet er Norges beste kjøkken. Huseby har finerte skrog og alle forkanter på skrogene er i heltre og i samme farge som dørene. Veldig lekkert. Skuffene er også i heltre og skinnene er av ypperste kvalitet. Huseby har også en prisgunstig serie med hvite skrog og stålskuffer. Huseby gir 30 års garanti på sine produkter, se huseby.no.
  Husebykjøkkenet produses i Norge og det er svært kort vei ned til fabrikken. De er dessuten svært pålitelige og gjennomfører reklamasjoner på en effektiv og rask måte.

  2017

  Ny stor kjøkkenbutikk på Lade

  I april åpnet vi vår første av to butikker i Håkon Magnussons gate, vegg i vegg med City Lade. Her har vi bygd opp en Husebybutikk som er nesten 40 meter lang. Her viser vi frem bredden i Huseby sitt store sortiment. Det er ingen kjøkkenprodusenter som kan leveres så mange forskjellige farger og overflate behandlinger som det Huseby gjør.

  2017

  Stjørdal: Enda større butikk

  Vi utvidet butikken på Stjørdal og tok over hele 1. etasje ut mot Kjøpmannsgata. Nå har vi fått en butikk på Stjørdal som vi er utrolig stolte over og med et kjempestort areal. Her har vi fått plass til mange flotte kjøkkenutstillinger av Møbelkjøkkenet og Huseby.

  2018

  Vi feirer et nytt jubileum

  Vi lanserer en ny jubileumslogo for Røskaft Kjøkken.

Kvalitet, topp service og trygghet

Røskaft har blitt et begrep i kjøkkenbransjen ikke bare i Midt-Norge, men også utover i landet. Kundene våre vet at de får kvalitet hos oss, at våre medarbeidere yter topp service og at det oser av trygghet når en kommer inn i en av våre butikker. Røskaft skal være ledende på service. Våre medarbeidere gir kundene alltid det lille ekstra og følger din kjøkkendrøm frem til kjøkkenet er ferdig montert.

Røskaft skal være en av markedslederne innen kjøkkenbransjen.

Røskaft kjøkken & Interiør AS skiftet navn 5. januar 2013. Vårt nye felles firmanavn ble:

I 2013 var det også 40 år siden familien Røskaft startet opp med kjøkken. Vi lagde i den forbindelse en helt ny jubileumslogo.

Huseby Kjøkken
Keo Kjøkken
Nygårdkjøkken
Crown Imperial
Miele
Siemens
AEG
Røros Hetta
Eide Stein
Falcon
Blanco
Nibu
Rival Skyvedører & Innredninger